Viatge a USA & Canada - Dia 8: Toronto & Niagara

Penúltima etapa de la ruta per Boston i  l'est del Canadà. Avui us escric des de la 18a planta del Hilton de Niagara Falls, amb moltes ganes d'anar a dormir, ha estat un dia llarg i ben aprofitat.

La primera visita del dia l'hem feta a una part de la ciutat subterrània de Toronto, començant des del mateix hotel, que hi està connectat. Hem visitat el complex de 2 torres i botigues que ha construït Santiago Calatrava i també el luxós hotel York. Tot seguit hem pujat a la furgoneta i hem anat al Parlament d'Ontario, llur saló de plens estava tancat, però que, tot i això, ha resultat una visita interessant -hi  ha unes curioses columnes de marbre amb marques de fòssils de dinosaure-. A continuació ens han mostrat Forest Hill, el barri residencial de luxe, amb unes cases majestuoses i uns cotxes dignes de ser avistats. Lamentablement, no hem baixat del vehicle i no us puc oferir fotos.

La gran sorpresa del matí ha estat descobrir Saint Lawrence Market, un mercat municipal d'alimentació amb unes parades molt boniques i ben decorades. Val la pena entrar-hi per aturar-se a cada estand i contemplar el gènere exposat.


A les 12h ens hem acomiadat de Toronto i hem enfilat cap a Niagara on the Lake, un poble com el de les pel·lícules de sobretaula de cap de setmana a Antena 3, amb cases de fusta amb jardí ben cuidat i carrers amples amb els cotxes aparcats en paral·lel a la vorera. Un poble celestial banyat pel Llac Ontario, on alguns s'han refrescat els peus.


Després hem visitat el rellotge floral i un telefèric que hi ha vora Niagara Falls, el nostre darrer destí. Primer hem dinat una amanida en un Wendy's -et salven d'un contratemps alimentari- i hem comprovat que el poble està enfocat a treure el màxim rendiment al turisme. Si no us agrada el carrer principal de Lloret, aquest poble tampoc ho farà.


Amb l'estómac ple hem pujat al vaixell que ens ha acostat fins al màxim permés a les catarates del Niagara que pertanyen al Canadà, 2 de tres, la del "vel de núvia" i la de la "ferradura". És una experiència curiosa i que mereix realitzar-la, però tampoc és gran cosa. Els que han estat a les dues, recomanen, sense cap dubte, les d'Iguazú. I no us preocupeu, que no us mullareu gaire amb l'impermeable XXXXL que us donen abans de pujar.


A les 17:30h ens han donat les claus -targetes- de les nostres habitacions al Hilton de Niagara Falls. Ens ha tocat una suite de 2 cambres i amb banyera d'hidromassatge a la planta 18. La reacció al descobrir el contingut de l'habitació ha estat sonada. Confirmo que l'hidromassatge funciona perfectament, sobretot després de pujar del gimnàs. Quina llàstima que a l'Europolis sigui obligatori el casquet de bany per fer-lo servir!

I, finalment, hem anat a sopar tot el grup de la furgoneta a la Skylon Tower, de 160 metres d'alçada i amb un restaurant giratori a la planta inferior del observatori. Ha estat una nova vivència espectacular, llàstima que l'entorn urbà no acompanyi la bellesa de les cataractes, que, a més, a la nit estan il·luminades.


Demà tornem cap al campament base, àlies New York. La previsió augura 6 hores de trajecte, amb arribada a la gran poma sobre les 16h. Si es compleixen els pronòstics, intentarem connectar-nos només arribar, a veure si la gent d'Europa encara està desperta i podem xerrar una mica. See you!