Viatge a USA & Canada - Dia 14: Empire State Building

Ja he superat una altra assignatura pendent del meu currículum de turista estàndar a New York: Pujar al Empire State Building.

L'observatori està a la planta 86 i és a l'aire lliure. Té molt bones vistes i avui, tret d'una lleugera boira, es podia veure força extensió de terreny. No té més història que estar allà, contemplar el panorama i tirar moltes fotos. Després, al 2n pis, hem entrat a una projecció de pel·lícula amb seients que es mouen -ara no recordo el nom tècnic d'aquestes atraccions- on simulaven anar en un helicòpter sobrevolant Manhattan. M'ha cridat l'atenció la forma tan sentida amb què recorden les torres bessones del WTC.


A continuació hem anat a un parell de centres comercials -Manhattan Mall i Macy's- on hem aprofitat les rebaixes i bons preus que ofereixen. També hem vist el Madison Square Garden, però per fora, ja que estan fent obres a l'interior. Em sorprén la gairebé nula presència de merxandatge dels Knicks per la ciutat, encara no he pogut trobar una postal! A les 11 i poc hem arribat al museu de cera Madame Tussauds, que m'ha decepcionat per les poques figures i l'elenc d'exposats. Faltava gent tan novayorquina com Martin Scorsese, De Niro, Al Pacino o James Gandolfini, per dir-ne alguns. Em va agradar més el de Londres i, per no trencar amb la tradició, també m'he fet foto tocant el cul a una famosa, aquest cop, la Kim Kardashian.


Hem dinat al Virgil's, un restaurant de carn a la barbacoa que ens va recomanar el Rodrigo -el nostre guia pel Canadà- i on jo esperava trobar costelles de porc com les que fan a Amsterdam, però avui no les tenien! Hem demanat costelles de porc de Memphis -bones-, aletes de pollastre -un pèl picants- i amanida amb formatge -vital per digerir millor-. Tot això venia acompanyat d'arròs amb nous, patates fregides, pa de blat de moro i salses de formatge blau, ketxup i barbacoes de diferent grau picant. Ha sortit per 22$ per persona, propina inclosa.


Com que estàvem a prop de l'hotel, hem anat cap allà per descansar i fer la migdiada. Ha anat bé, perquè avui a NY feia una xafogor asfixiant -aquesta nit ha acabat plovent- i no es podia estar al carrer amb el pet de sol que queia. Per la tarda hem visitat el MoMA -Museu d'art modern-, que té quadres famosos i no esperava trobar-me'ls (Les senyoretes del carrer Avinyó, La nit estrellada, La persistència de la memòria...), Tiffany's una altra vegada, la Grand Central Terminal -l'estació de trens principal- i voliem veure un jardí interior de la Ford Foundation, però ja estava tancat quan hem arribat.


A les 19h ja érem a l'hotel, queden poques coses per veure i tenim més temps lliure. Demà hi ha prevista una ruta de museus d'art a l'Upper East Side i alguna cosa més que no recordo.