Viatge a USA & Canada - Dia 11: Philadephia & Washington

Ja hem visitat totes les ciutats programades del nostre viatge, un dia abans del previst per obra i gràcia de l'agència de les excursions i una decisió que ha portat cua, perquè ens ha desmuntat els plans que teniem. Però viatjar també comporta adaptar-se a les eventualitats i això és el que hem fet.

Ens han recollit al hotel a les 8:20h amb un autocar dels grans. A les 11:30 havíem arribat a Philadelphia i ens han deixat temps lliure per fer-nos fotos al Museu d'Art, conegut perquè allà es van rodar escenes mítiques de Rocky i perquè té unes bones vistes de la ciutat. Com a admirador del púgil, he fet totes les "frikades" pertinents, com pujar les escales corrents i alçar els braços mirant la ciutat.


A continuació ens han portat a veure la Campana de la Llibertat -en un lloc diferent de l'original i trencada perquè un dia als intèrprets es van passar de força i repeticions- i tres edificis històrics. Hem dinat a l'àntiga borsa de Philadelphia -al costat de la Campana-, ara reconvertida en un bufó centre comercial. Ens han recomanat el Philly's Steak & Cheese, un entrepà amb pa de hot dog, carn de vedella tallada fina i a trossets -tipus kebab- i formatge fos, que, en principi, havia de ser tipus Philadelphia, però que, almenys avui, era un "tranchette". Estava bo, però res fora del normal.


A les 13:30h hem marxat de la capital de Pennsylvania en direcció a la dels USA. A les 14:20h hi ha hagut un problema amb la bateria del autocar i ens hagut d'aturar al vial. Després ha funcionat de nou, però hi ha hagut un accident a l'autopista i hem trobat retencions. Per acabar-ho de rematar, a Washington hi havia força trànsit, així que el que havien de ser 2 hores de trajecte s'han acabat convertint en 4 i mitja.

Un cop instal·lats a l'hotel, hem demanat un taxi que ens ha portat fins al Lincoln Memorial, la banda oest del National Mall, que és tot el parc per on es distribueixen els edificis i monuments principals de Washington. Arribats al famós indret, hem començat el nostre recorregut a peu, que s'ha allargat a 1 hora i mitja ben generosa. Hem vist el Memorial de la II GM, el monument a Washington, la Casa Blanca i el Capitol, entre d'altres. Per tornar a l'hotel hem agafat un altre taxi, que ja era fosc i estem una mica allunyats del centre. Hem anat a comprar a un súper on, com a curiositat, et tornen el canvi del que has pagat mitjançant una màquina automàtica, vaja, que la caixera no t'ho dóna en mà.


Les 2 ciutats visitades són boniques, tant pels edificis com per l'entorn en general, ben cuidat i fins a cert punt majestuós. M'ha sorprès l'skyline de Philadelphia i l'espaiositat de Washington, amb carrers molt amples i gens agobiants. Demà acabarem de visitar la capital amb una ruta dins l'autocar i després tornarem cap a New York.

Per acabar, un parell de curiositats: Els 2 taxistes que ens han portat m'han preguntat pel Barça -portava la samarreta- i un d'ells m'ha demanat el meu mail perquè vol portar el seu fill al Camp Nou i em podrà consultar qualsevol cosa. Aquest mateix taxista em deia que fa 2 anys va venir el Milan a jugar a la capital i ell va portar de festa a una discoteca al Ronaldinho, Seedorf i Dida. L'altra anècdota és que molts ciutadans de Washington ens ha comentat que fa molt bon temps, com si estiguèssim de sort o quelcom similar. Doncs sí, no ha plogut i el sol que feia no donava gens de calor. Fins demà!