Viatge a USA & Canada - Dia 16: L'apartament de Friends & NYC lights

No sé si ha estat el millor dia, però sí el que justifica per ell mateix haver fet el viatge.

Hem començat el matí amb el tour de les 8:30h pels estudis de la NBC. Interessant i poca cosa més si no ets televident americà. A més, els guies parlaven un anglès molt tancat i em costava seguir-los el fil. Ho lamento, però no deixen fer fotos en tot el recorregut pel tema del copyright. Destacable que en un moment de la visita ha sonat la sintonia de Friends i que, abans d'entrar, ens hem creuat amb en John Goodman. En sortir, hem comprat les entrades pel Top of the Rock i així ens les hem assegurat i hem estalviat cua. La nostra següent parada estava molts carrers per sota, així que hem agafat el nostre primer taxi de NY, un Ford Explorer Hybrid que a la part del darrere portava un monitor tàctil amb anuncis, peces de vídeo de la NBC i un mapa per seguir el recorregut i aturades que feia el vehicle, a més d'altres opcions que no hem emprat. Hi havia molt trànsit, però hem arribat al South Port a les 10:30. D'allà hem agafat un NY Water Taxi amb el què hem fet un creuer pel Hudson d'uns 60 minuts i a uns nusos considerables.


Hem abandonat el vaixell al Battery Park, des d'on hem començat la nostra ascenció cap al Midtown. Primer ens hem aturat al Century 21 per fer un parell de compres i després ja hem posat la directa fins a Little Italy, previ pas pel Chinatown i la seva zona de mercat d'alimentació, que amb la calor feia una olor poc agradable. Hem dinat al restaurant Lombardi's, la primera pizzeria de NY. Igual que al John's Pizza, la pizza -de 14" o de 18", com la nostra- ve amb uns ingredients base -salsa de tomàquet, mozarella, alfàbrega i sembla que un altre formatge que no he identificat amb el paladar- i tu afegeixes els que vulguis d'entre els què t'ofereixen -aquí hem optat per cansalada, ricotta i extra de mozzarella-. Estava bona, al nivell de la dels seus rivals de Greenwich Village, s'agraeix apreciar el sabor intens dels ingredients que porten. A la paret hi havia fotos de famosos que hi han estat, com Jack Nicholson o Flavio Briatore. Preu: 13€ per persona.


Per fer la digestió hem patejat fins la casa de Friends i aquest cop sí que l'he trobada. Ha estat un moment emocionant per mi, la mirava i no podia esborrar el somriure de la meva cara. Quina llàstima que només fos una imatge separadora, ja que l'interior de la sèrie era un decorat de Califòrnia. Sigui com sigui, ha valgut la pena el pelegrinatge sota un sol de justícia -eren les 15h- i després d'haver sortit il·lesos d'un intent d'atropellament per part d'un fill de puta amb un Audi S5...


Amb els deures fets, hem seguit la nostra remuntada -parada inclosa al Starbucks per repostar te- fins a Times Square, amb més compres pertinents. Finalment, a les 17:15h hem arribat, sopar en mà, a l'hotel. A les 19:30h l'hem abandonat i hem anat cap al Rockefeller Center, però era massa d'hora i hem fet temps asseguts a la plaça de la pista de gel, escoltant música, xerrant i mirant les banderes dels estats que formen els USA. A les 20:15h hem agafat l'ascensor que puja a l'observatori  del Top of the Rock i allà hem gaudit d'unes vistes privilegiades i una encesa progressiva de les llums dels edificis que fan que New York adopti una aparença magnífica. Fotos i més fotos, malgrat la boirina que hi havia, fins a les 21h.


Per acabar la jornada i culminar el viatge, ens hem apropat a Times Square, un altre lloc emblemàtic i més espectacular, si es que es pot, amb l'arribada de la nit.


I demà posem punt i final a aquest gran i somiat viatge. La crònica del últim dia no sé quan, però la faré. Si m'animo, potser també cau un resum i valoracions de tot plegat. Ens veiem a Barcelona!