Recorda, Mister

Una de les grans aportacions que ha suposat l'arribada de la TDT a Catalunya és poder gaudir de Barça TV, gràcies a un acord entre el propi club i el Grup Godó.



A part de ser un bon antídot contra les hores mortes en què no saps què fer, el canal oficial blaugrana ofereix tota l'actualitat, repeticions i resums de partits i, el més destacat, programes de producció pròpia molt interessants, com Porta 104, El quadrat verd, Símbols o Recorda, Mister.


El programa ens arriba de la mà de David Carabén (també conegut per ser el líder del grup Mishima), que en aquesta ocasió ens convida a recordar els entrenadors més il·lustres que han passat per la banqueta del Camp Nou. Per a fer-ho, se serveix d'entrevistes al propi protagonista i a jugadors que van ser els seus deixebles, a periodistes i també a gent de l'entorn culé. Tot plegat ve acompanyat d'imatges d'arxiu que ajuden a fer-se una idea de la filosofia futbolística i humana de l'entrenador, així com què va suposar la seva etapa al capdavant del primer equip en el si del Barça. Per acabar-ho d'amanir, hi ha una espècie de separadors on apareixen frases cèlebres i aforismes de personatges vinculats al món del futbol.

La realització és senzilla i sense gaires floritures, perquè el guió tampoc ho requereix. Les entrevistes a l'entrenador estan fetes amb una càmera amb trípode (plans mitjos i curts amb o sense escorç de l'entrevistador, que és el mateix Carabén) i una altra autònoma que es va movent per l'espai i ofereix plans menys convencionals. Als jugadors i altres personatges normalment se'ls entrevista en alguna localització relacionada amb la seva professió o vinculació blaugrana (a peu de gespa, a la cabina de premsa, etcètera) i la posició del set sempre és un cara a cara suficientment desviat com per fer l'escorç.



Fins ara s'han dedicat programes a Lattek, Menotti, Venables, Ruiz, Muller, Cruyff, Robson, Van Gaal, Serra Ferrer, Reixach i Antic.

Com que el Barça no s'ha animat a comercialitzar cap dels programes del seu canal, la única opció que ens queda per recuperar Recorda, Mister és tirar de ripejats de la TDT. Aquí els trobareu penjats a Megaupload.

Com a últim apunt, us recomano intentar recuperar un altre programa made in David Carabén anomenat L'habitació dels miralls, emès durant l'etapa de Rijkaard al Barça i que consistia en entrevistes molt personals i innovadores -pel format i l'escenografia- amb els jugadors i entrenadors del club.

I vosaltres què n'opineu de Recorda, Mister?

6 comentaris:

Rubén Gutierrez ha dit...

No sabia que era el de las entrevistas era el de Mishima. Es de lo mejor de BarçaTV.

Lastima que ya me los he visto todos. Se conocen anécdotas muy buenas y chismorreos que parecen chorradas pero que en este mundillo de "dioses" se hacen un mundo.

Lo de l'habitació dels miralls en ocasiones me daba vergüenza ajena lo forzado que era la situación xd

Uri ha dit...

L'habitació dels miralls nos la presentó el propio Carabén un día que vino de invitado en una asignatura de televisión.

Era muy curioso el escenario de la entrevista, a nivel de preguntas y tal solo recuerdo que eran muy personales y que nos comentó que Rijkaard se picó bastante x una que le hicieron sobre un partido contra Alemania.

Jordi ha dit...

Per quan un "Recorda, traductor", on apareixeria el Mou i les seves pallassades?

Uri ha dit...

Potser x quan admeti que ha fitxat pel R. Madrid xquè el Barça el va rebutjar.

Jivo ha dit...

Gran programa! L'altre dia vaig "pillar" el de Van Gaal, de refilón. Està prou bé degut a l'anàlisi de situacions en les que, potser pel moment o per estar "en calent" no es van arribar a analitzar correctament (sobretot per part de la premsa esportiva). Aparca frivolitats i tendències i analitza els fets amb una base històrica i esportiva rigurosa.
Gran programa i gran canal.

Uri ha dit...

Molt encertat l'apunt de l'anàlisi amb fredor!

L'altre dia a la ràdio també en van parlar molt bé.