Pastís de bombó Ferrero Rocher

Aquesta té pinta de ser l'última recepta abans de les festes nadalenques. És molt senzilla en l'elaboració i a l'hora de reunir els ingredients.


Ingredients de la base

  • 210 grams de galetes
  • 120 grams de mantega
  • 40 grams de sucre

Ingredients de la massa
  • 13 bombons Ferrero Rocher
  • 1/2 litre de nata
  • 1 sobre de flam per a 4 persones
  • Boletes de xocolata


Preparació de la base

1. Triturem les galetes amb l'1-2-3 i ho barregem amb la mantega fosa i el sucre. Aquest cop vaig aprofitar que tenia una mica de galetes per fer sandvitxos de barra de gelat, no són tan gustoses, però fan el fet.


2. Estenem la barreja al fons del motlle -prèviament pintat amb una mica d'oli- i ho reservem a la nevera.


Preparació de la massa

1. Triturem els bombons o els trenquem amb una mà de morter. Vaig provar la primera opció amb la batedora i va haver una mica de pluja d'encenalls de bombó, així que vaig passar a l'alternativa manual i potser, fins i tot, és més encertada, ja que alguns bocins no es fonen del tot i després te'ls trobes a la boca.


2. Incorporem la nata i el sobre de flam. Ho remenem tot plegat de manera contínua, fins que apareguin les primeres bombolles de bullir.


3. Aboquem la massa al motlle que havíem reservat. És un bon moment per decorar, tot i que, segons el que trieu, també es pot fer la guarnició a l'hora de servir les postres. Ja heu vist la meva decoració a l'encapçalament de l'entrada, un modest homenatge a la Defqon.1. Quan acabeu, deixeu-ho conservar a la nevera.


És recomanable menjar-lo, com a mínim, després que hagi passat 3 hores de repòs. El meu primer tast va ser el dia següent pel matí.

 

Ha aguantat 3 dies sense problemes i també va anar al cinema en un túper sense que perdés la consistència. El sabor a Ferrero Rocher es nota bastant i el tema dels bocins -principalment l'avellana i alguna resta de galeta- encara ajuda més. Entra molt bé i no es gens pesat a l'estómac. Ideal per donar-lo a tastar i reptar els afortunats a encertar quin xocolata s'ha fet servir.



Bon profit!

2 comentaris:

Ma. Victòria ha dit...

Són conguitos?

Uri ha dit...

No, és caviar de xocolata, diria que pasta de galeta recoberta de cacau.