Rihanna - Loud Tour 2011 @ Barcelona

Segon desembre consecutiu que visito el Palau Sant Jordi per anar al concert d'alguna estrella del pop mundial. L'any passat va ser Lady Gaga, aquest, Rihanna.


Vam arribar a les 20:30h i punxava Calvin Harris com a teloner. Principalment temes seus i altres similars (Got 2 Love You, per exemple) que van fer un escalfament bastant digne. Tenia una cabina molt ampla amb pantalles de LEDs per sota i sobre.


A les 21:38h va aparèixer Rihanna, un retard força acceptable tenint en compte que van haver de muntar bona part de l'escenari. A priori semblava força pobre, però hi havia molta cosa amagada.


Va obrir el concert amb l'Only Girl i el va tancar amb el We Found Love. Durant 90 minuts, més o menys, va repassar els seus grans èxits (Umbrella, Don't Stop The Music, Disturbia, Love The Way You Lie, California King Bed...) i altres més coneguts si t'has escoltat els seus àlbums (Hate That I Love You, Shut Up N' Drive, Breakin' Dishes...), a més d'interpretar un tema de Prince del que desconec el nom. Si no em descompto, el xou va tenir uns cinc blocs, el tercer constava només de balades romàntiques. A cadascun d'ells hi havia renovació de vestuari i moltes cançons les anava empalmant.


Com a cantant en directe justeja una mica, li costava arribar a algunes notes i deixava de cantar en altres. Això ho compensa amb una bona exhibició física, balls i moviments provocatius. El tema d'interpel·lar el públic es va limitar a "Barcelona", "Barça" i "Força", a més de les típiques frases en anglès (Wanna hear you, hands up i ismilars). En un moment donat va tocar una bateria situada a la pista, propera a l'escenari. En acabar, va llançar les baquetes a la grada.


L'acompanyaven un parell de noies als cors d'alguns temes i uns quants músics, entre els que destacava un guitarrista força virtuós que es va marcar uns quants solos dignes d'ovació. El cos de ballarins va fer algunes coreografies interessants, de les quals destaco la que vestien roba militar.


L'escenografia constava d'un parell de grans pantalles LED que ocupaven l'ample de la part posterior de l'escenari, quatre esferes LED, dues pantalles de projeccions, tres elevadors d'escenari -un també s'enfonsava-, màquines de fum i estructures per a les coreografies: canó de tanc, maleter de cotxe, gàbia, esfera.


En unes quantes ocasions va baixar a la pista per saludar al públic, igual que va fer al anar als pòdiums dels extrems de l'escenari o a la gent amb entrada megavip que quedava als laterals de la plataforma. Va pujar un noi del públic al escenari i li va fer un ball sensual, però nosaltres apostem que estava assajat amb anterioritat, una diva no s'arrisca amb qualsevol.


Va ser un concert molt gaudit, amb un ritme constant i bona selecció musical. Amb menys ínfules que Lady Gaga, va superar-la amb bastant facilitat, sobretot perquè la primera prometia molt i tampoc va ser per tant. El Sant Jordi presentava bona entrada, tot i que restaven uns quants llocs lliures i la pista no era plena. Molta família amb fills i més guiris dels que esperava. A l'hora de baixar de Montjuïc hi havia força trànsit, a diferència de fa un any.


Nota final: 8 i recomanable assistir-hi si es té l'ocasió.