Gusto Ristorante


Aquest passat dissabte vam dinar al restaurant Gusto, al costat de l’Hospital Clínic. Era el primer cop que hi anàvem i aquí va la meva crítica.


El local està ben comunicat (amb el metro al costat), té un menjador al pis superior i un altre a peu de carrer, des d’on pots veure el carrer i la gent et veu a tu menjant. A aquest nivell també hi ha la cuina i el forn de llenya rodó on cuinen les pizzes, que està a la vista de tothom. Les taules i cadires eren còmodes. Hi havia molts italians dinant, aspecte positiu a priori.

Vam arribar a l'hora reservada i ja tenien la nostra taula preparada. Faltaven dos convidats, però no ens van posar cap problema per seure-hi. A més, ja ens van servir un petit aperitiu: tres tipus d'olives i uns tacs de mortadel·la amb festucs.


Vam menjar de carta, variada i extensa. Quatre pizzes (una d’elles, repetida) i uns macarrons ratllats amb abundant salsa de tomàquet.

Pizza Donna Fugata: Tomàquet, mozzarella, albergínia fregida i tallada a daus, làmines de formatge de cabra. És la que més em va agradar.


Pizza Alexander: Tomàquet, formatge pròvola fumat, botifarra tallada com si fos carn picada i la mateixa albergínia fregida d’abans. Bona, però l’aportació de carn no em va acabar de fer el pes.


Pizza Sofia Loren: Tomàquet, mozzarella, albergínia fregida, pebrot vermell fregit, escarxofa. Al centre, bolets, rúcula, mozzarella de Bufala i tires de pernil de Parma. Molt ben presentada.


La massa de les pizzes era fina i poc torrada, potser pel tipus d’ingredient que suporten. Les vores eren més gruixudes, esponjoses i torradetes, però es pot demanar-ne sense. Els ingredients eren de bona qualitat, tot i que a algun no li vaig acabar de trobar el sabor, com el formatge de cabra o el provola. Els macarrons no els vaig tastar, però feien bona pinta.

De postres vam demanar tiramisú, però la ració que quedava no estava en bones condicions i ens el van desaconsellar. Vam demanar un mousse de mango i un pastís de xocolata i ametlles, consistent però força interessant.


Per beure, aigua natural (no recordo la marca), Coca Cola i Birra Moretti de doble malt. Aquesta última tenia cos i bon sabor.


El tema servei va deixar una mica a desitjar. Els cambrers eren atents i amables, però l’interval entre els plats principals i les postres va ser una odissea, mínim 15 minuts. Hi havia gent que havia arribat molt després que nosaltres i va marxar abans. Com a colofó, van fer el compte malament i ens van afegir una canya que no havíem pres; sort que ho vam detectar i van rectificar l’error.

Tampoc em va agradar que carreguin 1€ per coberts / comensal, tot i que ja ho adverteixen a la carta –igual que els preus sense iva-. Trobo que quedaria millor pujar uns cèntims cada plat i no donar aquesta imatge de fer calés amb qualsevol excusa. El dinar va sortir a uns 20€ per persona.

En conclusió, val la pena anar un dia per provar pizzes noves, però només si tens el temps i la paciència suficient com per haver de fer front a contratemps com els que vam trobar nosaltres. Si voleu, també tenen l’opció de repartiment a domicili.