La filosofia blaugrana

Finiquitat -de moment- el cas Ibrahimovic, el Barça ha pogut començar la temporada amb la tranquil·litat necessària per a l'ocasió.

L'estrena m'ha resultat força convincent. Per les alçades de la temporada en què ens trobem, a l'equip se'l veu amb molt bona forma i els mecanismes semblen estar a punt. Vull destacar la mobilitat que presenta el joc de l'equip i l'augment de les combinacions al primer toc, que crec que seran necessàries quan ens enfrontem amb equips tancats al darrere. 

En general tots els jugadors han quallat un bon partit, i en concret em quedaria amb V. Valdés -molt segur durant tot el partit i amb una gran aturada a un penal inexistent-, Iniesta -quin golàs, a més que fa pinta que ha tornat la millor versió-, Messi -molt endollat i ambiciós- i Villa, que ha debutat en Lliga amb un gol, però, el més important, ha demostrat que s'adapta perfectament a la filosofia de joc i esperit del Barça.


Els més fluixets, al meu parer, han estat Piqué i Maxwell, aquest perquè surt perdent en la comparació amb l'alt nivell que havia mostrat fins ara. Alves ha fet una bona centrada aèria -la del gol de Villa-, però ha tastat la seva pròpia medicina quan ha rebut una falta i ningú se'l creia. És el que té abusar de la comèdia durant tant temps.

Sobre el Racing, destacar que ha anat a pel partit des del primer minut i això ho hem notat amb una possessió de pilota més inferior a la que acostumem a tenir. Això ha ajudat que el partit fos més vistós, però em temo que no serà una constant en els nostres rivals.

La realització televisiva bastant correcta, encara que segueixo sense entendre què aporta punxar en directe les càmeres a peu de gespa. Si no hi ha steady-cam, no en soc gens partidari.

Apunt final. Qui ha estat el dissenyador de la samarreta del Racing? Sobre gustos no hi ha res escrit, però a mi em sembla horrorosa.


5 comentaris:

Jivo ha dit...

Doncs a mi aquest disseny m'agrada prou... tampoc es que sigui una meravella (trobo que es un món bastant estancat) però almenys trenca una mica amb el concepte vertical de la majoria de samarretes... Partit bo, bona tònica.

David Borrega Borrella ha dit...

Doncs crec que la qualitat d'imatge de GolTV ha sigut avui, en particular, força pesima. Costava diferenciar els jugadors, la imatge gens nitida.

Uri ha dit...

Jivo, jo pensava que portaven un banyador per sobre la samarreta :-S

David, a mi també se'm veia malament, però no sé fins a quin punt han estat condicionats x l'estructura de l'estadi en quant a qualitat d'imatge. Totalment d'acord que costava diferenciar els jugadors, hagués fet un pla general + tancat.

Jordi ha dit...

M'agradaria destacar una paraula que has dit: mobilitat. És increïble veure que quan un jugador passa la pilota de seguida ja intenta desmarcar-se i no quedar-se quiet per tal de facilitar la passada a l'altra company.

Molta sort (de moment en proves).

Uri ha dit...

Jordi, et deixo dues frases d'un article d'anàlisi de Marcos López al Periódico d'ahir:

1- A l'atac del Barça, res és el que sembla.

2- Amb la pilota ballen, sense pilota mosseguen.