Ou ferrat d'emú

La primera entrada del 2011 del blog està dedicada al dinar que hem fet avui a casa: Ou ferrat d'emú.

Per situar-nos, us presento l'origen...

Dewhola!
L'emú és el segon ocell més gran del món, superat per l'estruç. Sembla que viuen a Austràlia i rodalies, pesen vora els 45 kg i fan 2 metres d'alçada, per tant, serien un reforç interessant pel DKV Joventut ara que tenen tants jugadors lesionats.

Foto acadèmica
Diuen que la seva carn està bona, però de moment ens hem limitat a 1 ou d'on hem dinat 3 persones.

Comprat al Mercat de Santa Caterina
És de color verd fort amb puntets blancs, la closca és dura i no us dic quant pesa perquè no ha passat per la bàscula.

No és de la marca Arcos...
Cal tallar-lo amb serra, a menys que tingueu una eina o una idea més eficaç. Paciència i delicadesa si no voleu pifiar-la a les primeres de canvi.


La pols no és comestible ni dopant
 Quan el tall de serra envolta tot l'ou, cal canviar d'utensili.
A 4 mans!
 Amb un ganivet de fulla plana perforem la closca amb compte de no trencar-la i així evitem que caiguin trossets a l'interior.
Ready, steady...
Destapem la closca i...

Go!
Aboquem la clara en un bol, amb compte que no caigui el rovell.

Cada cosa al seu lloc
Doncs això, el rovell també té un bol exclusiu. Aneu amb compte que no es trenqui, amb el que ha costat obrir-lo, ara no seria qüestió d'enviar-ho tot a orris. Per saber si heu fet bé l'operació de buidatge, aquest ha de ser el comprovant.

Futur llapiser?

Ara cal passar a la següent fase.

For her
En una paella que contingui oli d'oliva ben escalfat hi aboquem primer la clara.

El color de la bata pot anar a joc o no
Tot seguit la repartim bé per tota la superfície.

Operació per a mans expertes
Un cop la clara té consistència i comença a estar cuinadeta, repetim el pas anterior amb el rovell.

Atenció, cavallers, la mà dreta entra en acció
Fora bo que intentéssim situar el rovell al centre de la paella, sobretot per qüestions estètiques i logístiques.

La solució de les tapes no és exclusiva d'aquesta recepta

Arribats a un punt de cocció òptim, és moment d'apagar el foc.

Observeu el contrast entre la margarida de la paella i les estovalles
Fa bona pinta, oi que sí? Comprovem-ho...

Instrumental d'alta precisió
Primer aconsello provar-ho"palo seco". Té una textura i un gust molt suau. Després hi podeu tirar sal i altres condiments. Com que és diumenge i per fer les coses bé, cal completar el plat de la següent manera.

Oh, quina combinació cromàtica!
Botifarró de ceba i bacó fumat fregit.

D'aquí en mengen 4 persones
Patates i ceba fregides a l'estil pobre, com si les cuinéssiu per fer una truita, que és el que en fareu si en sobren.

El problema del crostó s'ha acabat!
Pa de 4 puntes del Turris. Si està considerat com el millor forn de Barcelona, déu ser per alguna cosa.

Quant deu costar això en un restaurant de falsa alta cuina?
Després de sucar pa al rovell i que aquest s'hagi exhaurit, ens posem el nostre tros de clara al plat i ho barregem amb els complements citats i desitjats. Jo no soc amic del bacó -el polític tampoc-, així que no el trobareu per més que busqueu a la fotografia.

Per no tenir càrrecs de consciència, o simplement per arribar a la fruita i verdura diària recomanada, no hauria de faltar una bona amanida...

Menys és més
... i una o més peces de fruita.

Viva er betih!
En el meu cas, un kiwi i una pera que m'he esmerçat a pelar per no haver de recórrer a la cullereta, ara que el primer encara està un pel verd, i no val la redundància.

Per regar l'estómac, la tria ha estat la següent.

Flowers everywhere
Aigua mineral natural -servidor- i una bona cervesa belga com la Tripel Karmeliet. Ja sabeu que no m'agraden gaire les begudes alcohòliques, però aquesta bier entra moooolt bé.

Com a última instrucció, us aconsello fer servir el que ve a continuació, ja sigui abans o després de cruspir-se aquest deliciós àpat.

Eliptical Bike loves you
Si algú vol provar l'experiència, aquí hi ha un voluntari disposat a repetir. Però ara, tal i com marca la tradició, acabo l'entrada desitjant-vos que vagi de gust!

2 comentaris:

Xavi Klave ha dit...

Quina bona pinta tot el procés! Bé encara que tingui cara de pomes agres, procedirem a menjar el que caga l'amic emú ñe no tinc cap mena d'escrúpuls ajajaj

Si vols que porti en comptes de Tripple Karmeliet, altre cervesa tipus Farigola (catalana) com vulguis :)

Xavi Klave ha dit...

Quina bona pinta tot el procés! Bé encara que tingui cara de pomes agres, procedirem a menjar el que caga l'amic emú ñe no tinc cap mena d'escrúpuls ajajaj

Si vols que porti en comptes de Tripple Carmeliet, altre cervesa tipus Farigola (catalana) com vulguis :)