Bunyols de Quaresma

Últimament no tinc gaire temps per dedicar-me a cuinar, però sortosament ha caigut a les meves mans una recepta senzilla com la que us detallo avui.




Ingredients
  • 125ml de llet
  • 125ml d'aigua
  • 110g de mantega
  • 150g de farina
  • 3 ous
  • Sal
  • Sucre
Preparació


1. Bullir en un cassó l'aigua i la llet. Quan arrenqui el bull, afegir la mantega, un polsim de sal i un altre de sucre.


2. Quan la mantega s'hagi desfet, afegim la farina i ho remenem amb el foc ben baixet.

 

3. Després de 2-3 minuts de remenada consistent i contundent, anem afegint els ous un a un, és a dir, cada cop que n'aboqueu un, el barregeu i quan s'hagi integrat bé amb la massa, n'afegiu el següent. Quan aneu pel segon, ja podeu apagar el foc.


4. Amb la massa consistent, la podem passar a una mànega pastissera o deixar-la al cassó. En qualsevol cas, es tracta de fer boles i posar-les a fregir en oli calent, però sense passar-nos de temperatura. L'ideal seria que la bola quedés una mica submergida a la paella.



Consell: Si els bunyols són grandets, serà més fàcil que després quedin més esponjosos.

5. Retirar els bunyols un cop s'hagin daurat i enseguida espolsar-hi sucre per sobre de manera generosa. No patiu per si la quantitat sembla molta, a la llarga se'n desprèn molta i no queda "megaensucrat".


Es conserven bé a temperatura ambient, millor en un recipient tancat o en una bossa de paper. 

Podeu afegir ingredients a voluntat. Nosaltres teníem cacau en pols i vam fer la prova. Altres opcions són canyella, mel, ametlla triturada, coco i altres recursos habituals.


Bon profit!