Ingredients
- 125ml de llet
- 125ml d'aigua
- 110g de mantega
- 150g de farina
- 3 ous
- Sal
- Sucre
1. Bullir en un cassó l'aigua i la llet. Quan arrenqui el bull, afegir la mantega, un polsim de sal i un altre de sucre.
2. Quan la mantega s'hagi desfet, afegim la farina i ho remenem amb el foc ben baixet.
3. Després de 2-3 minuts de remenada consistent i contundent, anem afegint els ous un a un, és a dir, cada cop que n'aboqueu un, el barregeu i quan s'hagi integrat bé amb la massa, n'afegiu el següent. Quan aneu pel segon, ja podeu apagar el foc.
4. Amb la massa consistent, la podem passar a una mànega pastissera o deixar-la al cassó. En qualsevol cas, es tracta de fer boles i posar-les a fregir en oli calent, però sense passar-nos de temperatura. L'ideal seria que la bola quedés una mica submergida a la paella.
Consell: Si els bunyols són grandets, serà més fàcil que després quedin més esponjosos.
5. Retirar els bunyols un cop s'hagin daurat i enseguida espolsar-hi sucre per sobre de manera generosa. No patiu per si la quantitat sembla molta, a la llarga se'n desprèn molta i no queda "megaensucrat".
Es conserven bé a temperatura ambient, millor en un recipient tancat o en una bossa de paper.
Podeu afegir ingredients a voluntat. Nosaltres teníem cacau en pols i vam fer la prova. Altres opcions són canyella, mel, ametlla triturada, coco i altres recursos habituals.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada