Magdalenes Doble Xocolata

Segueixo en la meva faceta més culinària. Per segon divendres consecutiu em vaig posar el davantal i en aquesta ocasió vaig preparar magdalenes amb xocolata per totes bandes. Com sempre, us explico la recepta.

 
Ingredients 
  • 200 grams d'ous (3-4, segons el calibre)
  • 220 grams de sucre
  • 200 grams d'oli
  • 130 grams de farina
  • 70 grams de cacau pur en pols*
  • 8 grams de llevat
  • 40 grams de xocolata del 70%
  • 1 pessic de sal


Instruccions

1. Batre els ous i el sucre.


2. Afegir l'oli i batre. 

3. Afegir la farina, el cacau, el llevat i la sal, tots tamisats (passats pel colador) i batre.


Consell: Us recomano que tingueu tots els ingredients preparats abans de començar el pas 1. Jo vaig tamisar els del pas 3 i els vaig deixar reservats a la terrina daurada, el vas mesurador i el vas de morter. D'aquesta manera els podreu afegir ràpidament i no entra tant aire a la mescla.

4. Incorporem la xocolata trossejada a petits bocins, com si fossin "pepitas", la barregem, però no ho batem. Deixem reposar la massa durant 2 hores a la nevera, millor si la tapem amb film de plàstic. Segons he llegit, la seva estança al frigorífic és decisiva perquè el resultat final sigui òptim i a l'hora de coure-les la massa no vessi el motlle.


5. Escurar el braç del minipimer amb la massa que ha quedat retinguda. Seria un pecat no fer-ho, és super densa, però boníssima!

6. Preescalfar el forn durant 10 minuts. Mentrestant, preparem els motlles i els pintem amb oli perquè després es pugui treure més fàcilment la magdalena. Els meus eren d'alumini -un sol ús- i de silicona -esperança de vida alta-.


7. Repartir la massa als motlles, omplir-los uns 3/4 de la seva capacitat. Si són de mida mitjana, us donarà per a unes 15 - 20 unitats.


8. Coure a 200ºC amb el foc de baix i durant 10 minuts.

9. Coure a 190ºC amb els focs de dalt i baix durant 10 minuts.
10. Punxar amb un escuradents o un ganivet al centre d'una magdalena i que surt net. Atenció: No obriu el forn fins que no hagin passat 15 minuts de cocció! Es veu que és una de les claus perquè les magdalenes es coguin bé.

11. Treure les magdalenes del forn, deixar-les refredar i conservar-les en un lloc sec i tancat, com un pot o una capsa d'alumini. Resistim la temptació i ens esperem al dia següent per tastar-les.


Valoració personal: Bones, molt bones! El sabor perdura al paladar. Es conserven amb totes les seves propietats malgrat el pas dels dies. Us les podeu menjar a "palo seco" o sucades amb llet, perquè són molt consistents, però amb una textura força esponjosa.

La recepta és bastant senzilla i ràpida d'elaborar. Permet variar alguns ingredients -sucre vainillat, xocolata blanca- i introduir-ne d'altres com bocins de fruita seca, canyella, ratlladura de llimona o melmelada, que és el que vaig fer jo amb 2 unitats, però es va caramel·litzar. Sembla que, en aquest cas, el truc és injectar-la al centre i quan resten pocs minuts per acabar la cocció.

Que vagi de gust!


*Quan parlem de cacau en pols ho fem en el sentit estricte, res de Cola Cao, preparats de xocolata a la tassa i altres històries, sinó, mireu-vos els ingredients que van escrits als seus paquets i veureu que de cacau no en porten tot el que un s'imagina. Per trobar cacau en pols el més probable és que acabeu en un mercat, botiga de cafès i tes a granel o al Club del Gourmet d'El Corte Inglés, que és on el vam localitzar nosaltres.

1 comentari:

Ma. Victòria ha dit...

Quina pinta que tenen.

Guarda'm una!!!!!