Viatge a USA & Canada - Dia 6: Montréal

La jornada d'avui ha consistit en descobrir Montréal. Com ja ens trobàvem a la ciutat, hem pogut dormir més que els altres dies del circuit. Concretament, la nostra ruta ha començat a les 9 del matí, amb una guia local que ens ha portat per una de les moltes galeries subterrànies que té Montréal, sota els edificis i interconnectades entre elles. Allà hi ha botigues, restaurants i metro, perquè tenen 9 mesos de clima dur i els 3 mesos d'estiu on es poden permetre el luxe de fer vida al carrer. És un sistema que van idear els alemanys, però la II Guerra Mundial va provocar que no el duguessin a terme.

Tot seguit hem pujat a la part alta de Montréal, on ens han ensenyat el barri dels rics -recorda molt a Pedralbes-, l'oratori de Sant Josep -un dels tres llocs de pelegrinació dels canadencs- i el Mont Royal, que disposa d'un mirador des d'on contemplar tota la ciutat.


Finalment hem tornat al centre de Montréal, vora les 11:30h i ens han conduït a la basílica de Notre Dame, que en aquells moments acollia una missa i que, quan hem tornat de fer unes compres, havia tancat les seves portes. Després estava oberta, però l'entrada costava 10$! En aquests moments ja disposàvem de temps lliure i hem anat a dinar a la zona del Vell Montréal, concretament en un restaurant de buffet lliure on tot estava bastant bo i que ha sortit a uns 30$ per cap. Cal dir que a molts llocs els preus te'ls anuncien sense taxes i a l'hora de pagar t'emportes una sorpresa una mica costosa de païr, i mai més ben dit.

Un cop hem omplert, potser massa, la panxa, hem anat cap a la zona del port fluvial per contemplar les vistes que ofereixen algun dels seus molls, tant de la ciutat com de la illa de Santa Elena, que és on celebren la cursa de F1, on hi ha el casino i també un parc d'atraccions. En un dels molls està instal·lat el Circ du Soleil -representant Totem-, un altre té botigues de roba i articles diversos i en un altre hi havia un bar amb música, un llac per navegar amb vaixells teledirigits i una gespa ideal per fer la migdiada.


Des d'allà, i en un temps d'uns 45 minuts ens hem plantat a l'hotel, després de passar per algun carrer encara pendent de visitar i també per la Universitat de McGill. D'aquesta cal destacar que només entren 7 alumnes de medicina a l'any (45.000$ cada curs) i si compleixen la condició que un familiar directe estigui exercint la professió actualment. Jo em quedo amb els esquirols que corrien pel seu campus.

A les 16:45 ja estàvem a l'hotel, on hem descansat una estona. Després la parella ha tornat a la zona del port i un servidor ha anat a purgar el seu pecat contret al buffet lliure, no sigui que demà no me'n pugui rescabalar.

Pel setè dia de viatge ens espera la visita a Ottawa -si tot va bé, amb el canvi de guàrdia-, un creuer amb vaixell per la zona dels Mil Llacs i l'arribada a Toronto. Seguirem informant si les telecomunicacions del hotel ho permeten.

1 comentari:

Ma. Victòria ha dit...

Ets un bon repporter. Ho expliques molt bé.

Que segueixi el viatge bé i compta en menjar tant.

Petons,

Tieta M. Victòria