NY Cheesecake

Entrada culinària d'aquelles que tant m'agraden, bàsicament perquè abans he hagut de tastar allò que ara em disposo a compartir. Avui NY Cheesecake, unes postres que estan entre les meves preferides i que encara no he aconseguit cuinar amb la màxima puntuació que es va endur el que vaig provar al Kronkel de Nijmegen.


Ingredients per fer la base
  • 210 grams de galetes maria
  • 40 grams de sucre
  • 120 grams de mantega
Ingredients per fer el farciment
  • 400 grams de crema de formatge (tipus Philadelphia)
  • 110 grams de sucre
  • 14 grams de farina
  • 2 ous
  • 35 ml de nata per cuinar
  • 8 grams de sucre vainillat
  • Ratlladura de llimona

Preparació de la base

1. Triturem les galetes fins obtenir una textura com la de la farina. El més recomanable és utilitzar un triturador tipus "1-2-3" com el de la foto superior.

2. En un bol barregem les galetes triturades, el sucre i la mantega fosa fins que tinguem una massa compacta. Això es pot fer amb una cullera.


3. Aboquem la massa sobre un motlle de cul desmotllable i d'uns 18 cm de diàmetre, com a mínim. Cal pressionar la base fins el fons, que quedi uniforme i amb una mica de gruix. Ho reservem a la nevera i passem al farciment.

Preparació del farciment

1. En un bol  batem amb batedora i durant uns 2 minuts el formatge, la farina i els 2 tipus de sucre fins que quedin ben barrejats.


2. Afegim 1 ou, el batem i després fem el mateix amb l'altre que ens queda.


3. Afegim la nata i la llimona ratllada. ATENCIÓ, són 35 ml de nata i una botella normal en porta 195, que no us passi com a nosaltres i hagueu de calcular a vista quant és aquesta quantitat! En qualsevol cas, ho bateu tot, però no estigueu massa estona o entrarà aire a la massa.


4. Aboquem la massa sobre la base de galetes.


5. Preescalfeu el forn durant 15 minuts a 180ºC. Després ja podeu posar el pastís, que estarà 1 hora a 120ºC. Ha de tenir una mica de consistència, encara que pot semblar tou si el punxeu amb un ganivet. No patiu, que ja guanyara fermesa.


6. Apaguem el forn i podem retirar el pastís o deixar-lo dins. Deseu-lo a la nevera passades unes hores.

7. Al dia següent ja el podreu menjar. Treieu-lo de la nevera un parell d'hores abans, com a mínim. Desmotlleu-lo i repartiu-lo equitativament, o no, entre els afortunats comensals.


8. Opcionalment li podeu buscar alguna cobertura, tot i que jo recomano tastar-lo a pèl en primera instància i després ja li afegiu substàncies. Nosaltres vam posar una mica de melmelada de gerds!


És una recepta que permet algunes variacions, a banda del tema de la cobertura que acabem d'apuntar. Per exemple, les galetes podrien ser cookies amb trossets de xocolata; afegir canyella, anís, ratlladura de taronja o avellanes picades al farciment; i decorar la superfície amb nous, sucre glass, xocolata servida amb mànega, talls de maduixa, etcètera. Una mica de "brainstorming" per trobar el toc personal!

Com sempre, els comentaris estan oberts per a les vostres aportacions i experiències si l'acabeu cuinant. Per la meva part, només em queda emplaçar-vos d'aquí a un mes, aproximadament, a veure si la gent del Kronkel m'ha pogut i/o volgut passar la recepta del seu NY Cheesecake i jo la faig pública!

Bon profit!