Viatge a USA & Canada - Dia 17: Comiat

Perdoneu el retard, però un arriba de viatge i té moltes coses per fer abans de recobrar la normalitat i estar ben situat.

Dijous ens vam llevar tard perquè ja ho teniem tot fet. Bàsicament ens vam dedicar a fugir de l'onada de calor que pateix la costa est dels USA a base d'entrar a botigues de Times Square i la Lexington Avenue i fer les darreres compres. El contrast de temperatura era tan gran que en sortir de Bloomingdale's se'm van entelar els vidres de les ulleres! Mai m'havia passat, quina xafogor!


Vam dinar al deli de davant de l'hotel i abans vam estar en un McDonalds prenent uns sucs de fruita i un batut de xocolata, amb molt gel -com no podia ser d'una altra manera- i una corona de nata.

A les 14:30h ens van venir a recollir amb puntualitat britànica una parella d'argentins que portava una furgoneta -Ford E-350 similar a la de la ruta pel Canadà- i ens van deixar a l'aeroport. Allà tenen una terminal exclusiva de Delta Airlines i els seus empleats et van ajudant a agilitzar la facturació. En el control de seguretat em van analitzar les vambes perquè em va tocar aleatòriament.

El vol em va passar ràpid, no vaig dormir ni una hora i ni rastre de turbulències. Ens van donar macarrons amb espinacs per sopar, per tant, no m'ho vaig menjar i vaig repetir d'amanida.

I fins aquí les cròniques del viatge. Si tot va bé, dintre de pocs dies potser hi ha noves aventures de les què informar! Si algú me les vol subvencionar, escolto ofertes!


P.D: En aquesta entrada només hi ha una foto perquè és l'única que vaig fer, avistaments a banda.

Viatge a USA & Canada - Dia 16: L'apartament de Friends & NYC lights

No sé si ha estat el millor dia, però sí el que justifica per ell mateix haver fet el viatge.

Hem començat el matí amb el tour de les 8:30h pels estudis de la NBC. Interessant i poca cosa més si no ets televident americà. A més, els guies parlaven un anglès molt tancat i em costava seguir-los el fil. Ho lamento, però no deixen fer fotos en tot el recorregut pel tema del copyright. Destacable que en un moment de la visita ha sonat la sintonia de Friends i que, abans d'entrar, ens hem creuat amb en John Goodman. En sortir, hem comprat les entrades pel Top of the Rock i així ens les hem assegurat i hem estalviat cua. La nostra següent parada estava molts carrers per sota, així que hem agafat el nostre primer taxi de NY, un Ford Explorer Hybrid que a la part del darrere portava un monitor tàctil amb anuncis, peces de vídeo de la NBC i un mapa per seguir el recorregut i aturades que feia el vehicle, a més d'altres opcions que no hem emprat. Hi havia molt trànsit, però hem arribat al South Port a les 10:30. D'allà hem agafat un NY Water Taxi amb el què hem fet un creuer pel Hudson d'uns 60 minuts i a uns nusos considerables.


Hem abandonat el vaixell al Battery Park, des d'on hem començat la nostra ascenció cap al Midtown. Primer ens hem aturat al Century 21 per fer un parell de compres i després ja hem posat la directa fins a Little Italy, previ pas pel Chinatown i la seva zona de mercat d'alimentació, que amb la calor feia una olor poc agradable. Hem dinat al restaurant Lombardi's, la primera pizzeria de NY. Igual que al John's Pizza, la pizza -de 14" o de 18", com la nostra- ve amb uns ingredients base -salsa de tomàquet, mozarella, alfàbrega i sembla que un altre formatge que no he identificat amb el paladar- i tu afegeixes els que vulguis d'entre els què t'ofereixen -aquí hem optat per cansalada, ricotta i extra de mozzarella-. Estava bona, al nivell de la dels seus rivals de Greenwich Village, s'agraeix apreciar el sabor intens dels ingredients que porten. A la paret hi havia fotos de famosos que hi han estat, com Jack Nicholson o Flavio Briatore. Preu: 13€ per persona.


Per fer la digestió hem patejat fins la casa de Friends i aquest cop sí que l'he trobada. Ha estat un moment emocionant per mi, la mirava i no podia esborrar el somriure de la meva cara. Quina llàstima que només fos una imatge separadora, ja que l'interior de la sèrie era un decorat de Califòrnia. Sigui com sigui, ha valgut la pena el pelegrinatge sota un sol de justícia -eren les 15h- i després d'haver sortit il·lesos d'un intent d'atropellament per part d'un fill de puta amb un Audi S5...


Amb els deures fets, hem seguit la nostra remuntada -parada inclosa al Starbucks per repostar te- fins a Times Square, amb més compres pertinents. Finalment, a les 17:15h hem arribat, sopar en mà, a l'hotel. A les 19:30h l'hem abandonat i hem anat cap al Rockefeller Center, però era massa d'hora i hem fet temps asseguts a la plaça de la pista de gel, escoltant música, xerrant i mirant les banderes dels estats que formen els USA. A les 20:15h hem agafat l'ascensor que puja a l'observatori  del Top of the Rock i allà hem gaudit d'unes vistes privilegiades i una encesa progressiva de les llums dels edificis que fan que New York adopti una aparença magnífica. Fotos i més fotos, malgrat la boirina que hi havia, fins a les 21h.


Per acabar la jornada i culminar el viatge, ens hem apropat a Times Square, un altre lloc emblemàtic i més espectacular, si es que es pot, amb l'arribada de la nit.


I demà posem punt i final a aquest gran i somiat viatge. La crònica del últim dia no sé quan, però la faré. Si m'animo, potser també cau un resum i valoracions de tot plegat. Ens veiem a Barcelona!

Viatge a USA & Canada - Dia 15: Radio City Music Hall

Jornada de sorpreses, la majoria molt agradables! Comencem.

Segon dia amb la New York Pass activada, avui ha tocat visitar 2 museus per començar. En 1r lloc, el Metropolitan Museum of Art. Hem arribat a les 9:20h, 10 minuts abans que obrissin. Hi havia cua per entrar i, després, per accedir a la 1a sala; resulta que avui han inaugurat una exposició temporal de vestits dissenyats per Alexander McQueen i, com que a NY hi ha molt amant de la moda, allò estava a rebentar. També tenen moltes pintures, però molt acumulades i això fa que sigui incòmode per visitar. Hem sortit ràpid i hem anat cap al Guggenheim Museum.

És famós per la seva estructura en espiral, que facilita el recorregut i la contemplació de les obres. També ens han donat una audioguia en castellà, però escoltaves les explicacions de les pintures exposades i només podia fer "facepalms" i pensar en aquella del APM? que diu "madre mía..." Em resevo les meves teories sobre l'art contemporani, que ja les vaig emprar prou a 4t de carrera.


Seguidament hem baixat per la 5th Avenue (hem pujat i baixat de la 47 fins la 88) i hem anat al Radio City Music Hall. M'he enamorat d'aquest teatre, és espectacular a tots els nivells, un prodigi de l'enginyeria i el disseny d'escenaris i recintes, una exhibició d'art i saber fer en la decoració i els espais, no sé, val moltíssim la pena -per no dir que és obligatori- visitar-lo i admirar-lo. Hem fet un tour guiat d'una hora i en anglès, el nostre amfitrió m'ha felicitat pel meu anglès i jo m'he sentit reconfortat. No és la primera vegada que m'ho diuen per aquestes terres, però mai sé si pensar què és piloteig o sinceritat.


A les 13h hem anat al Bill's, una hamburgueseria al costat del teatre. Quan hem arribat no hi havia taula i ens han donat un comandament que vibra quan ja tenen lloc per tu, llavors vas a recepció i t'hi porten. M'ha semblat un invent molt oportú. El dinar estava molt bo -jo un hot dog, que aquí són de vedella- i no m'he omplert gens, cosa que agraeixo, perquè aquest matí encara em notava pesat de la carn d'ahir. Al sortir -14:15h hem anat a descobrir el Rockefeller Center i la nostra intenció era fer el tour pels estudis de la NBC, però el següent era a les 17h i hem reservat per demà. Al Rockefeller hem visitat la botiga Lego, que té algunes figures fetes ben xules.


Abans d'arribar al hotel hem entrat a la botiga Ferrari -no deixen fer fotos des de dins-, a la de la Sony -el laboratori no admetia més visites i ens hem quedat abaix provant monitors de 3D i alguna cosa més-, he avistat 4 cotxes en poc més d'un minut i hem comprat el sopar. Després hi ha qui ha marxat a veure un musical -Memphis- i jo m'he quedat mirant Top Gear, que tampoc està malament.

Demà últim dia sencer a Manhattan. Tenim el tour de la NBC, trobar la casa de Friends -aquest cop no s'escapa-, les darreres compres i la visita noctura a New York per culminar la jornada.

Viatge a USA & Canada - Dia 14: Empire State Building

Ja he superat una altra assignatura pendent del meu currículum de turista estàndar a New York: Pujar al Empire State Building.

L'observatori està a la planta 86 i és a l'aire lliure. Té molt bones vistes i avui, tret d'una lleugera boira, es podia veure força extensió de terreny. No té més història que estar allà, contemplar el panorama i tirar moltes fotos. Després, al 2n pis, hem entrat a una projecció de pel·lícula amb seients que es mouen -ara no recordo el nom tècnic d'aquestes atraccions- on simulaven anar en un helicòpter sobrevolant Manhattan. M'ha cridat l'atenció la forma tan sentida amb què recorden les torres bessones del WTC.


A continuació hem anat a un parell de centres comercials -Manhattan Mall i Macy's- on hem aprofitat les rebaixes i bons preus que ofereixen. També hem vist el Madison Square Garden, però per fora, ja que estan fent obres a l'interior. Em sorprén la gairebé nula presència de merxandatge dels Knicks per la ciutat, encara no he pogut trobar una postal! A les 11 i poc hem arribat al museu de cera Madame Tussauds, que m'ha decepcionat per les poques figures i l'elenc d'exposats. Faltava gent tan novayorquina com Martin Scorsese, De Niro, Al Pacino o James Gandolfini, per dir-ne alguns. Em va agradar més el de Londres i, per no trencar amb la tradició, també m'he fet foto tocant el cul a una famosa, aquest cop, la Kim Kardashian.


Hem dinat al Virgil's, un restaurant de carn a la barbacoa que ens va recomanar el Rodrigo -el nostre guia pel Canadà- i on jo esperava trobar costelles de porc com les que fan a Amsterdam, però avui no les tenien! Hem demanat costelles de porc de Memphis -bones-, aletes de pollastre -un pèl picants- i amanida amb formatge -vital per digerir millor-. Tot això venia acompanyat d'arròs amb nous, patates fregides, pa de blat de moro i salses de formatge blau, ketxup i barbacoes de diferent grau picant. Ha sortit per 22$ per persona, propina inclosa.


Com que estàvem a prop de l'hotel, hem anat cap allà per descansar i fer la migdiada. Ha anat bé, perquè avui a NY feia una xafogor asfixiant -aquesta nit ha acabat plovent- i no es podia estar al carrer amb el pet de sol que queia. Per la tarda hem visitat el MoMA -Museu d'art modern-, que té quadres famosos i no esperava trobar-me'ls (Les senyoretes del carrer Avinyó, La nit estrellada, La persistència de la memòria...), Tiffany's una altra vegada, la Grand Central Terminal -l'estació de trens principal- i voliem veure un jardí interior de la Ford Foundation, però ja estava tancat quan hem arribat.


A les 19h ja érem a l'hotel, queden poques coses per veure i tenim més temps lliure. Demà hi ha prevista una ruta de museus d'art a l'Upper East Side i alguna cosa més que no recordo.

Viatge a USA & Canada - Dia 13: Central Park

Encara no em crec que pugui fer el blog abans de les 12 de la nit!

Avui ha tocat descobrir Central Park. És molt gran, verd, amb bastants camps de beisbol i algunes pistes d'altres esports, uns quants llacs i jardins i molta, molta gent practicant exercici, sobretot running i ciclisme. Pels aficionats a la fotografia és un lloc fantàstic per poder practicar-la.


Abans d'arribar, però, hem fet una parada tècnica a Tiffany's perquè un servidor pogués emular a l'Audrey Hepburn i m'he esmorzat un croissant. A Central Park hem entrat a les 9 i poc i ja hi havia molt esportista. Hem començat per la part sud, al carrer 60, i hem arribat fins al 106, i abans de dinar encara hem tingut temps de baixar fins al 75! Una caminada considerable que ens ha obert gana i set, paliades en un xiringuito on hem menjat una mena de frankfurt enrotllat amb pasta de full fregida, que estava bo, però m'ha deixat megaple i inflat. No sé el nom, alguna cosa com Tank Blanket, però us deixo la foto per si algú ho reconeix. Per beure he demanat suc de taronja, i ells consideren que un xarop d'aquest sabor és equivalent. Era tan química allò -42g de sucre- que m'ho he begut en 2 glops, entrava sol!


De 14 a 15h hem fet la migdiada sota l'ombra d'un arbre, com molta més gent. Després hem acabat de fer la visita i de 17 a 19h hem estat passejant per algunes botigues, com Forever 21, Diesel, Gap, Quicksilver, de souvenirs i, com mana la tradició, dos clàssics de New York: Una és Build-a-Bear, on tu tries el peluix buit, l'omplen d'escuma -o el que sigui allò- i te'l cusen, li poses tots els complements que vols, el rentes, el pentines, el bateges i qualsevol altre martingala perquè sigui únic. És un gran negoci, no eren pas barats i amb tot el tunneig que li fas, al final l'exclusivitat pica una mica.


L'altre establiment mític és el Toys "R" Us de Times Square, que crida l'atenció perquè té una nòria al mig de l'establiment que ocupa 4 plantes d'alçada i també per tota la decoració i joguines muntades que hi ha a la botiga. Hi havia molta gent i no hem pogut gaudir com si ho vam fer a la F.A.O.. Si heu de triar entre elles, quedeu-vos amb la 2a.

Hem anat tan bé de temps que hem pogut veure el capítol de La que se avecina que han emès avui -sensacional!- i ara anirem a dormir a una hora racional. Demà activem la New York Pass, cosa que significa visitar moltes coses amb un curt interval de temps. Començarem per un edifici mooooolt alt.

Viatge a USA & Canada - Dia 12: Washington

Vaig per feina, que és molt tard, estic molt cansat i demà cal tenir les piles ben carregades.

Avui ens hem llevat sobre les 6:30, hem esmorzat a l'habitació i a les 8:15 hem començat el tour per Washington. Primer hem canviat d'estat i hem anat a Arlington, Virginia, per visitar el Cementiri Nacional. Actualment hi ha enterrats, aproximadament, 350.000 soldats i algunes esposes i fills respectius. També hi ha part de la família Kennedy i es calcula que el 2020 hauran arribat a les 500.000 tombes i ja tancaran la paradeta. És un lloc molt respectuós i cuidat, però no m'ha impressionat.


Tot seguit hem passat pel costat del Pentagon i hem anat als Memorials de Jefferson, Lincoln, la guerra de Corea i la del Vietnam. També a la Casa Blanca, a una botiga de souvenirs -tots molt lletjos- i al Capitoli. Després, des de les 13:30h, hem tingut temps lliure per dinar, nosaltres hem acabat a un McDonalds molt modern, on primer demanaves i pagaves a una caixera -també tornava el canvi amb una màquina automàtica- i a continuació un altre empleat et donava la safata amb el menjar (amanida Cèsar) i un got buit perquè l'omplissis a la màquina de begudes.


Fins les 16:15h no estavem citats a l'autocar i hem pogut anar a visitar el Museu de l'aire i l'espai -me l'imaginava més interactiu i divertit- i el d'Història Natural -destaca per un elefant dissecat al mig del recinte i perquè exposa el diamant més gran del món, que tampoc és un "pedrusco" descomunal, més aviat tot el contrari.-. Hi havia molta gent a tot arreu, suposo que pel fet de ser dissabte, temporada turística i entrada gratuïta.


Eren les 17:30h quan hem marxat de Washington, una hora més tard del pla anunciat. Ho hem fet amb un altre autocar -el d'ahir va a fer un tour pel Canadà-, on han posat la pel·lícula El hombre lobo -dolenta, sorollosa i doblada al mexicà-, que portava un guia que explicava coses sobre la societat americana, com la política, el sistema laboral o el sanitari. Hem arribat a l'hotel a les 23h, després d'haver vist una mica de l'skyline il·luminat i Times Square en plena efervescència. Un altre dia hi anirem per fer fotos en bones condicions.

Demà ens espera Central Park, les bambes de running ja estan preparades.

Viatge a USA & Canada - Dia 11: Philadephia & Washington

Ja hem visitat totes les ciutats programades del nostre viatge, un dia abans del previst per obra i gràcia de l'agència de les excursions i una decisió que ha portat cua, perquè ens ha desmuntat els plans que teniem. Però viatjar també comporta adaptar-se a les eventualitats i això és el que hem fet.

Ens han recollit al hotel a les 8:20h amb un autocar dels grans. A les 11:30 havíem arribat a Philadelphia i ens han deixat temps lliure per fer-nos fotos al Museu d'Art, conegut perquè allà es van rodar escenes mítiques de Rocky i perquè té unes bones vistes de la ciutat. Com a admirador del púgil, he fet totes les "frikades" pertinents, com pujar les escales corrents i alçar els braços mirant la ciutat.


A continuació ens han portat a veure la Campana de la Llibertat -en un lloc diferent de l'original i trencada perquè un dia als intèrprets es van passar de força i repeticions- i tres edificis històrics. Hem dinat a l'àntiga borsa de Philadelphia -al costat de la Campana-, ara reconvertida en un bufó centre comercial. Ens han recomanat el Philly's Steak & Cheese, un entrepà amb pa de hot dog, carn de vedella tallada fina i a trossets -tipus kebab- i formatge fos, que, en principi, havia de ser tipus Philadelphia, però que, almenys avui, era un "tranchette". Estava bo, però res fora del normal.


A les 13:30h hem marxat de la capital de Pennsylvania en direcció a la dels USA. A les 14:20h hi ha hagut un problema amb la bateria del autocar i ens hagut d'aturar al vial. Després ha funcionat de nou, però hi ha hagut un accident a l'autopista i hem trobat retencions. Per acabar-ho de rematar, a Washington hi havia força trànsit, així que el que havien de ser 2 hores de trajecte s'han acabat convertint en 4 i mitja.

Un cop instal·lats a l'hotel, hem demanat un taxi que ens ha portat fins al Lincoln Memorial, la banda oest del National Mall, que és tot el parc per on es distribueixen els edificis i monuments principals de Washington. Arribats al famós indret, hem començat el nostre recorregut a peu, que s'ha allargat a 1 hora i mitja ben generosa. Hem vist el Memorial de la II GM, el monument a Washington, la Casa Blanca i el Capitol, entre d'altres. Per tornar a l'hotel hem agafat un altre taxi, que ja era fosc i estem una mica allunyats del centre. Hem anat a comprar a un súper on, com a curiositat, et tornen el canvi del que has pagat mitjançant una màquina automàtica, vaja, que la caixera no t'ho dóna en mà.


Les 2 ciutats visitades són boniques, tant pels edificis com per l'entorn en general, ben cuidat i fins a cert punt majestuós. M'ha sorprès l'skyline de Philadelphia i l'espaiositat de Washington, amb carrers molt amples i gens agobiants. Demà acabarem de visitar la capital amb una ruta dins l'autocar i després tornarem cap a New York.

Per acabar, un parell de curiositats: Els 2 taxistes que ens han portat m'han preguntat pel Barça -portava la samarreta- i un d'ells m'ha demanat el meu mail perquè vol portar el seu fill al Camp Nou i em podrà consultar qualsevol cosa. Aquest mateix taxista em deia que fa 2 anys va venir el Milan a jugar a la capital i ell va portar de festa a una discoteca al Ronaldinho, Seedorf i Dida. L'altra anècdota és que molts ciutadans de Washington ens ha comentat que fa molt bon temps, com si estiguèssim de sort o quelcom similar. Doncs sí, no ha plogut i el sol que feia no donava gens de calor. Fins demà!

Viatge a USA & Canada - Dia 10: New York (de la 59 fins a Wall Street)

Avui ha estat un dia intensíssim i ha valgut molt la pena, tot i que ha tingut una petita decepció que us explico més avall.

Despertador a les 6:45, però abans han sonat uns sms i l'alarma del dia anterior. Estem tan cansats que ens adormim de nou sense problemes. A les 8:30 sortim de l'hotel i anem a visitar la seu de l'ONU.


Tornem per la 42 per veure millor la Chrysler Tower i agafem Lexington Avenue cap avall, vinga a creuar carrers! A Broadway hem entrat a unes quantes botigues i en una d'elles els 3 hem acabat comprant Levi's a molt bon preu. Perquè us feu una idea, un parell de texans m'han costat 50€ en total! Recuperats de la meitat del trajecte, hem continuat baixant fins arribar a la borsa de NY, després de passar per la zona de les Corts de Justícia i abans de visitar el World Trade Center i la zona zero. L'espai que ocupaven les torres bessones està encerclat per tanques i no es pot veure el forat que hi va quedar, només s'intueix una mica, però després de gairebé 10 anys la cosa comença a tenir un altre aspecte.


A les 13h comencem a remuntar carrers amb destí a Greenwich Village. Pel camí tinc la fortuna de trobar un club de cotxes clàssics amb alguns superesportius aparcats al carrer i d'altres a la vista i dins del taller. A les 14h trobem la pizzeria que ens va recomanar el Rodrigo -el nostre guia de la ruta- i fa patxoca, a jutjar per les fotografies dels famosos que tenen a l'aparador. El dinar ha costat 12$ per persona -a repartir entre 3: amanida de la casa i pizza (16") de formatge, ricotta, salsa de tomàquet i alls tallats molt petits + beguda + propina- i estava tot molt bo, encara que la Melanzana de La Tagliatella continua al nº1.

Hem anat a fer la digestió asseguts en un banc del Washington Square Park, un racó de calma acompanyat per una jam session amateur. Després hem tornat enrera per fotografiar les localitzacions de Friends, però al tornar a l'hotel he confirmat els meus pitjors pronòstics, i és que no he trobat correctament l'apartament de la Mònica. En la meva defensa al·lego que Greenwich Village és un laberint de carrers i que les indicacions que hi ha a internet no són gaire precises. Per la meva tranquil·litat, hem de tornar per aquella zona i, aquest cop, no fallaré.


A les 17h ja havíem arribat al 500 de la 5th Avenue, que és on El Corte Inglés té les seves oficines i on una parella s'ha comprat unes entrades per un musical. La resta de la tarda l'hem dedicada a mirar botigues:
  • Esprit: Preus fantàstics, roba interessant i personal molt amable.
  • Abercrombie & Fitch: Cua per entrar, roba excessivament cara, plena de tuIristes joves amb ganes de fondre la targeta de crèdit, il·luminació pobra, música dance a tot drap i personal -nois i noies- que han de ser models, perquè tanta perfecció no s'ajunta a l'atzar. El millor, la foto que m'he fet amb una d'elles, molt simpàtica i guapa :$
  • Tiffany's: Personal molt amable i preus a partir dels 125$, força assequibles tenint en compte el prestigi que arrossega.
  • F·A·O Schwarz La botiga de joguines més famosa de NY i potser del món sencer. És entrar i quedar-se embaladit amb les joguines boniques i sorprenents que tenen. Ens ho hem passat pipa amb els peluixs i les llaminadures que venen. Imprescindible!

I hem posat punt i final a la ruta a les 20h del vespre, com no, després d'omplir un parell de safates d'amanida i fruita per sopar. Com a curiositat, el iogurt que m'he comprat -res de l'altre món- costa 1'70$.

Demà marxem ben d'hora cap a la capital dels USA, és a dir, Washington DC. Farem nit allà i si la connexió a internet ens acompanya, ja us explicaré què tal és la ciutat on viuen personatges de la mida de Barack Obama o Antoni Bassas. Good night!

Viatge a USA & Canada - Dia 9: Niagara - New York

Ja tornem a ser a Manhattan, aquesta vegada hem baixat del 15è pis al 3r i l'habitació està una mica atrotinada.

A les 7:15h hem marxat del hotel i a les 8 i poc hem superat el control fronterer per entrar a USA, després de fer cua durant uns 20 minuts. El trajecte fins a NY se m'ha passat ràpid i no ha estat gens pensat, en part gràcies a poder veure el capítol de diumenge passat de La que se avecina -mereixeria una entrada a part per la magnificència de la trama- i de viciar-me al Angry Birds -ja m'he passat el Rio i només em falta una pantalla del Seasons!- i al Fruit Ninja.


Ens hem aturat per esmorzar -un deliciós frappuccino de l'Starbucks que venen envasat i que no sé si a Barcelona en tenen en aquest format- i a les 13h hem dinat de buffet -10$ inclosa la propina- en un restaurant on tenien una verdura boníssima! Hem gaudit de la companyia dels típics americans de poble, amb bigoti visible-els senyors-, grassos i samarretes suades.


Hem arribat a NY a través de l'estat de New Jersey i la West Side Highway, amb l'obsequi d'un versus viari entre el nostre conductor i una senyora amb un Nissan Altima. Ha guanyat el Rodrigo, que és un paio molt entranyable. També hem hagut de superar el lent trànsit de Manhattan i algun peató distret que casi berena Ford E-350... A les 17h hem fet el check-in a l'hotel, què no s'ha mogut de lloc.

Un cop instal·lats hem sortit a fer un tomb per les rodalies amb l'objectiu de visitar algunes botigues mítiques -Bloomingdales, Daffys, Niketown, F·A·O Schwarz, Apple Store, Levi's, Tiffany's, etcètera- i de mirar preus de roba i calçat. Hi ha bones tarifes i amb el canvi del € encara milloren, però si ens allunyem de la 5th Avenue les compres poden sortir molt bé. A mig recorregut ens hem vist sorpresos per un xàfec d'estiu intens. Per sort, la majoria d'edificis permeten refugiar-se a la seva entrada, portava paraigües i, a males, li podies comprar-ne un a un negre que ha sortit a vendre'n carregat amb un carretó i a 5$.


A les 21h ja èrem de nou a l'habitació, previ pas per la nostra botiga salvavides per aprovisionar-nos de fruita pelada i tallada. La intenció de demà és baixar caminant fins el Financial District per visitar la seu de l'ONU, Wall Street i el WTC. Són 14 kilòmetres totalitzant anada i tornada i em venen molt de gust.

Viatge a USA & Canada - Dia 8: Toronto & Niagara

Penúltima etapa de la ruta per Boston i  l'est del Canadà. Avui us escric des de la 18a planta del Hilton de Niagara Falls, amb moltes ganes d'anar a dormir, ha estat un dia llarg i ben aprofitat.

La primera visita del dia l'hem feta a una part de la ciutat subterrània de Toronto, començant des del mateix hotel, que hi està connectat. Hem visitat el complex de 2 torres i botigues que ha construït Santiago Calatrava i també el luxós hotel York. Tot seguit hem pujat a la furgoneta i hem anat al Parlament d'Ontario, llur saló de plens estava tancat, però que, tot i això, ha resultat una visita interessant -hi  ha unes curioses columnes de marbre amb marques de fòssils de dinosaure-. A continuació ens han mostrat Forest Hill, el barri residencial de luxe, amb unes cases majestuoses i uns cotxes dignes de ser avistats. Lamentablement, no hem baixat del vehicle i no us puc oferir fotos.

La gran sorpresa del matí ha estat descobrir Saint Lawrence Market, un mercat municipal d'alimentació amb unes parades molt boniques i ben decorades. Val la pena entrar-hi per aturar-se a cada estand i contemplar el gènere exposat.


A les 12h ens hem acomiadat de Toronto i hem enfilat cap a Niagara on the Lake, un poble com el de les pel·lícules de sobretaula de cap de setmana a Antena 3, amb cases de fusta amb jardí ben cuidat i carrers amples amb els cotxes aparcats en paral·lel a la vorera. Un poble celestial banyat pel Llac Ontario, on alguns s'han refrescat els peus.


Després hem visitat el rellotge floral i un telefèric que hi ha vora Niagara Falls, el nostre darrer destí. Primer hem dinat una amanida en un Wendy's -et salven d'un contratemps alimentari- i hem comprovat que el poble està enfocat a treure el màxim rendiment al turisme. Si no us agrada el carrer principal de Lloret, aquest poble tampoc ho farà.


Amb l'estómac ple hem pujat al vaixell que ens ha acostat fins al màxim permés a les catarates del Niagara que pertanyen al Canadà, 2 de tres, la del "vel de núvia" i la de la "ferradura". És una experiència curiosa i que mereix realitzar-la, però tampoc és gran cosa. Els que han estat a les dues, recomanen, sense cap dubte, les d'Iguazú. I no us preocupeu, que no us mullareu gaire amb l'impermeable XXXXL que us donen abans de pujar.


A les 17:30h ens han donat les claus -targetes- de les nostres habitacions al Hilton de Niagara Falls. Ens ha tocat una suite de 2 cambres i amb banyera d'hidromassatge a la planta 18. La reacció al descobrir el contingut de l'habitació ha estat sonada. Confirmo que l'hidromassatge funciona perfectament, sobretot després de pujar del gimnàs. Quina llàstima que a l'Europolis sigui obligatori el casquet de bany per fer-lo servir!

I, finalment, hem anat a sopar tot el grup de la furgoneta a la Skylon Tower, de 160 metres d'alçada i amb un restaurant giratori a la planta inferior del observatori. Ha estat una nova vivència espectacular, llàstima que l'entorn urbà no acompanyi la bellesa de les cataractes, que, a més, a la nit estan il·luminades.


Demà tornem cap al campament base, àlies New York. La previsió augura 6 hores de trajecte, amb arribada a la gran poma sobre les 16h. Si es compleixen els pronòstics, intentarem connectar-nos només arribar, a veure si la gent d'Europa encara està desperta i podem xerrar una mica. See you!

Viatge a USA & Canada - Dia 7: Ottawa - 1.000 Llacs - Toronto

Són gairebé les 2 de la matinada a Toronto, és a dir, les 8 hora catalana. Ja us podeu imaginar que el dia ha estat llarg. Repassada.

A les 7:15h hem marxat de Montréal i als voltants de les 9:30h hem arribat a Ottawa, que ens ha rebut amb pluja. Hem fet unes fotos des d'un mirador amb vistes al riu Sant Llorenç i després hem anat al centre de la ciutat, on hem pogut veure el canvi de guàrdia davant del Parlament del Canadà i ens ha quedat mitja horeta de temps lliure. La ciutat és maca i destaca el Ministeri d'Agricultura, amb molts prats i granges per treballar amb animals i plantes. També té un canal molt llarg que a l'hivern és una pista de patinatge fantàstica.


A continuació ens hem dirigit a Rocktown, petit poble on hem dinat de buffet -amanida i unes mandonguilles estil suec molt bones- i des d'on hem agafat un vaixell que ens ha fet un creuer d'una hora pel riu Sant Llorenç i que ens ha permés descobrir la zona coneguda com les 1.000 illes. És curiosa de veure i té illes amb cases que no m'importaria que em regalessin, tot i que també ha de ser una mica pal la forma de desplaçar-se fins allà.


A les 15h s'ha acabat el creuer i tres i escaig més tard hem arribat a Toronto. Ens hem instal·lat breument a l'hotel i a les 19h hem sortit a descobrir les zones més properes, com St. Lawrence Market i l'Entertainment District. En aquest últim hi ha la CN Tower, a la qual hem pujat fins al observatori -26$- i el pis amb terra de vidre. Té un ascensor molt ràpid -58 segons per pujar- i unes vistes magnífiques! Després hem sopat a l'hotel -que ens entrava amb la mitja pensió i ens ha atès un cambrer molt simpàtic- i finalment hem anat a baixar l'àpat passejant fins a Dundas i Eaton Centre, que vindria a ser el Times Square de Toronto. Abans de pujar a l'habitació, he anat a buscar un carrer on poder fotografiar la CN Tower il·luminada, que varia de colors i formes.


Demà tenim visita guiada per Toronto i després marxem cap a Niàgara, que crec que ens haurem de posar l'impermeable per conèixer les famoses catarates. Bon dia per vosaltres, bona nit per un servidor!

Viatge a USA & Canada - Dia 6: Montréal

La jornada d'avui ha consistit en descobrir Montréal. Com ja ens trobàvem a la ciutat, hem pogut dormir més que els altres dies del circuit. Concretament, la nostra ruta ha començat a les 9 del matí, amb una guia local que ens ha portat per una de les moltes galeries subterrànies que té Montréal, sota els edificis i interconnectades entre elles. Allà hi ha botigues, restaurants i metro, perquè tenen 9 mesos de clima dur i els 3 mesos d'estiu on es poden permetre el luxe de fer vida al carrer. És un sistema que van idear els alemanys, però la II Guerra Mundial va provocar que no el duguessin a terme.

Tot seguit hem pujat a la part alta de Montréal, on ens han ensenyat el barri dels rics -recorda molt a Pedralbes-, l'oratori de Sant Josep -un dels tres llocs de pelegrinació dels canadencs- i el Mont Royal, que disposa d'un mirador des d'on contemplar tota la ciutat.


Finalment hem tornat al centre de Montréal, vora les 11:30h i ens han conduït a la basílica de Notre Dame, que en aquells moments acollia una missa i que, quan hem tornat de fer unes compres, havia tancat les seves portes. Després estava oberta, però l'entrada costava 10$! En aquests moments ja disposàvem de temps lliure i hem anat a dinar a la zona del Vell Montréal, concretament en un restaurant de buffet lliure on tot estava bastant bo i que ha sortit a uns 30$ per cap. Cal dir que a molts llocs els preus te'ls anuncien sense taxes i a l'hora de pagar t'emportes una sorpresa una mica costosa de païr, i mai més ben dit.

Un cop hem omplert, potser massa, la panxa, hem anat cap a la zona del port fluvial per contemplar les vistes que ofereixen algun dels seus molls, tant de la ciutat com de la illa de Santa Elena, que és on celebren la cursa de F1, on hi ha el casino i també un parc d'atraccions. En un dels molls està instal·lat el Circ du Soleil -representant Totem-, un altre té botigues de roba i articles diversos i en un altre hi havia un bar amb música, un llac per navegar amb vaixells teledirigits i una gespa ideal per fer la migdiada.


Des d'allà, i en un temps d'uns 45 minuts ens hem plantat a l'hotel, després de passar per algun carrer encara pendent de visitar i també per la Universitat de McGill. D'aquesta cal destacar que només entren 7 alumnes de medicina a l'any (45.000$ cada curs) i si compleixen la condició que un familiar directe estigui exercint la professió actualment. Jo em quedo amb els esquirols que corrien pel seu campus.

A les 16:45 ja estàvem a l'hotel, on hem descansat una estona. Després la parella ha tornat a la zona del port i un servidor ha anat a purgar el seu pecat contret al buffet lliure, no sigui que demà no me'n pugui rescabalar.

Pel setè dia de viatge ens espera la visita a Ottawa -si tot va bé, amb el canvi de guàrdia-, un creuer amb vaixell per la zona dels Mil Llacs i l'arribada a Toronto. Seguirem informant si les telecomunicacions del hotel ho permeten.

Viatge a USA & Canada - Dia 5: Québec & Montréal

Avui estic realment cansat per primer cop des que va començar el viatge. Imagino que haver anat al gimnàs de l'hotel després de dinar hi ajuda, però faré un últim esforç abans d'anar a dormir per deixar l'entrada del blog enllestida.

El dia ha començat a les 6h quan ha sonat el despertador. He baixat una mica abans al pis de recepció per poder-me connectar a internet i tot seguit hem esmorzat de buffet lliure, amb un muffin i fruity loops, així que he quedat ben servit. A les 8 hem començat la visita per la part baixa de Québec, que té molt encant per l'arquitectura i els colors dels edificis i carrers.


Després hem pujat a la part alta per fer un tomb i descobrir el castell i altres edificis, carrers i botigues bonics de veure. A les 11:30h ens ha recollit la furgoneta i hem marxat rumb a Montréal.

La silueta de l'estadi olímpic ens ha donat la benvinguda a la ciutat, però entre el trànsit i els semàfors -a més d'un estat de l'asfalt deplorable- hem arribat al restaurant a les 15h. Era de cuina portuguesa i hem menjat un bacallà força bo.


La primera impressió de Montréal ha estat un pel decepcionant, pels carrers en mal estat que he mencionat i també per les cases i molts cotxes que no estan gaire cuidats. Cal dir que la ciutat està molt perjudicada per la forma què el govern de Québec administra les finançes de la província, i això es nota a l'hora de la conservació de la vila i els seus integrants. De totes maneres, la cosa ha fet un tomb després de dinar, quan he començat a avistar de forma constant i també perquè hem deixat enrera la part francesa i hem entrat a l'anglesa.

A les 17h hem fet el check in a l'hotel (Best Western Ville-Marie), on disposem d'una habitació molt gran i que ens ofereix gimnàs (reduït, però suficient) i wifi a l'habitació (fantàstic!). A les 19:30h, després d'una dutxa providencial, hem sortit a fer una volta pel carrer principal de botigues de Montréal, des d'on hem pogut admirar alguns gratacels i edificis públics d'aspecte atractiu. També hem entrat a unes galeries amb botigues sota el nivell de carrer i allà hem comprat el nostre sopar, incloses unes mores negres boníssimes i un iogurt de mango i taronja sensacional!


A l'igual que ahir amb Québec, Montreal també té festival d'estiu i en aquest cas hi ha algunes actuacions musicals al carrer. La previsió per demà és anar a escoltar jazz a la zona de "Le Village", després d'haver fet una visita turística guiada pel matí. A partir de les 12:30h, aproximadament, ens donaran carta blanca fins dilluns al matí. De tot el que passi fins llavors, aquí en trobareu la crònica pertinent.

Viatge a USA & Canada - Dia 4: Québec

Un altre paísal passaport: Canadà! Ens ha rebut amb bon temps, paisatges molt verds i carreteres de llargues rectes.

Avui fem nit a la ciutat de Québec, capital de la mateixa província i que té uns 600.000 habitants. Estan celebrant un festival d'estiu i hi ha molta activitat pels carrers del centre.


Hem sortit de Boston a les 8h, plovia com un típic dia londinenc, però enseguida que hem enfilat la carretera hem deixat enrera els núvols grisos. El trajecte ha estat llarg, gairebé 8 hores comptant totes les pauses, entre elles, visita al duty free abans d'entrar a Canadà i la parada a la frontera, on ens han segellat el passaport. Hem dinat en un restaurant de carretera juntament amb una altra furgoneta de l'agència, que faran el circuit amb nosaltres. Quan tingui més temps i millors condicions de comunicació, farem un repàs als integrants dels vehicles.

Al arribar a Québec hem fet un breu recorregut dins del vehicle i enseguida hem anat a l'hotel. Teniem l'opció d'anar a veure un espectacle del Cirque du Soleil que és gratuït -perquè la companyia és d'aquesta ciutat-, però ens obligava a sopar molt d'hora i hem optat per sortir a fer un tomb a peu i descobrir la capital pels nostres propis mitjans.


Hem visitat una mica de la part alta i una altra de la baixa, ambdues amb boniques edificacions i jardins. La gent és molt amable i les noies del Québec són realment boniques! Hem tornat a l'hotel a les 20:30h i hem sopat al restaurant, perquè ens entrava amb la mitja pensió. De retruc, hem gaudit d'unes boniques vistes nocturnes quebequenques. Demà farem una visita guiada abans de fer via cap a Montreal, així que ja us donaré més detalls de la ciutat en la propera entrada.


A l'hotel no tenim wifi a l'habitació i hem de connectar-nos des de la planta de recepció. Una mica trist que un hotel de 4* i d'una cadena com Delta no pugui oferir un servei tan elemental com aquest. Espero i desitjo que demà a Montreal la cosa millori, perquè allà fem dues nits!

Viatge a USA & Canada - Dia 3: Boston

Si algun dia viatgeu a la costa est dels Estats Units, no dubteu en acostar-vos a Boston, una ciutat molt bonica i que no sembla formar part d'USA. M'ha agradat molt!


La ruta que hem començat avui ha tingut un inici mogut, perquè el conductor s'ha presentat tard i no volia admetre-ho i el micròfon que porta al cotxe no funcionava, per tant, hem hagut d'aturar-nos en un centre comercial similar al dels Simpsons per comprar una bateria nova.

El trajecte de NY a Boston ha durat 4 hores, amb una parada a un Wendy's per esmorzar. Les carreteres tenen l'asfalt o el formigó amb força sotracs, per culpa de la neu, la sal i els camions pesats que hi transiten. Hi ha peatge i el límit màxim de velocitat són 65 milles, una mica menys de 105km/h.

La capital de Massachusetts té vora 600.000 habitants i avui la majoria estava al carrer per aprofitar el "solarro" que feia, es veu que el clima no és gaire agraït amb ells i a la mínima que poden en treuen partit al màxim. L'hem conegut fent la visita dins de la furgoneta, amb alguna paradeta de 20 minuts per fer fotos. Hem dinat al restaurant "No Name" al port de Boston, que no fa pudor a peix perquè enseguida se l'emporten a altres ciutats. 

Després de l'àpat, i ja reconciliats amb el Rodrigo -el nostre conductor-, hem anat a Cambridge, la ciutat del costat i que és reconeguda per acollir el MIT (Massachusetts Institute of Technology) i la Harvard University, d'on ha sortit gent molt reconeguda en l'àmbit de la ciència i la medicina.


A les 17:30h hem fet l'entrada a l'hotel, el Hyatt, que és de 4*superior, però resulta que et fan pagar Internet. Per sort, ho compensen amb el gimnàs -obviament utilitzat, encara que poc més de 30 minuts- i esmorzar de buffet lliure.

A les 18h, ja per lliure, hem sortit a fer un tomb a peu per descobrir Boston. Hem visitat el Boston Common, que seria el seu Parc de la Ciutadella -més maco i sense hòsties, que aquí són civilitzats-, alguns edificis emblemàtics i el Quincy Market, un lloc que em van recomenar i que ha resultat ser tot un encert. És una galeria amb botigues de menjar per emportar, com amanides, pasta, dolços, pastisseria, cuina japonesa, grega, italiana, mexicana... i a cada parada tenen el cartell penjant, no hi ha rètol a la paret. Té un encant especial i no us el podeu perdre si aneu a Boston!


Hem tornat a l'hotel una mica abans de les 20:30h. Ara ja són les 00:20h i d'aquí 8 hores estarem a la furgoneta fent camí cap a Canadà, perquè demà toca visitar la ciutat de Quebec. Així que see you tomorrow / au revoir!