Brownie de xocolata i formatge

Últimament aquest blog està agafant uns aires culinaris que no esperava al començar-lo, però tampoc em desagraden. Avui toca comentar una recepta que vaig fer ahir, animat molt subtilment per algú que me la va enviar. Es tracta del brownie de xocolata i formatge i per fer-lo, necessitarem els següents ingredients.

Per a la massa de xocolata
  • 180 grams de mantega
  • 100 grams de xocolata fondant al 70%
  • 215 grams de sucre
  • 115 grams de farina
  • 2 ous
Per a la massa de formatge
  • 280 grams de formatge per estendre (Philadelphia, per exemple)
  • 65 grams de sucre
  • 2 ous

El primer que farem serà fondre la mantega en una cassola i la xocolata al bany maria, així evitem que es cremi, però si voleu, es poden desfer al microones, a risc que es calcinin.


Abans que s'acabi de fondre la xocolata, retirem els 2 aliments del foc i els desfem nosaltres amb l'ajuda d'una espàtula i el calor que han acumulat.


Un cop estiguin ben fusionats, hi afegirem el sucre i els 2 ous, ho barregem i tot seguit hi incorporem la farina. 


Per anar més ràpids i no deixar-nos-hi el braç, recomano utilitzar el "minipimer".


Si hem aconseguit una mescla com la de la foto superior ja podem passar al següent pas. Es tracta de barrejar el formatge per estendre amb el sucre i els altres 2 ous fins que obtinguem una textura fina i homogènia.


En aquest cas es va utilitzar un batedor i el resultat final va ser aquest que ve a continuació.
 

Ara cal passar les dues mescles als motlles triats, que poden ser individuals o tipus pa de pessic. En qualsevol cas, que estiguin pintats amb una mica d'oli o de la mateixa mantega que s'ha escalfat abans.


Primer vaig abocar el bol amb la xocolata i després el del formatge, però això va a gustos i podeu fer multicapes. Fins i tot es pot jugar a dibuixar alguna cosa, o si més no, fer veure que crees quelcom artístic amb la xocolata que has pogut escurar...


Quan el motlle estigui omplert l'hem de posar al forn, escalfat prèviament. Ho deixem coure a 160ºC durant 30 - 40 minuts i, abans d'apagar-lo, comprovem amb un escuradents que estigui ben cuit.


No sigueu animals i deixeu reposar el brownie abans de menjar-vos'el. Si us agrada més calent, tireu de microones. També el podeu completar amb trossos de nous, fruita o xarop de xocolata, per exemple. Jo tenia ganes de tastar-lo i he anat directe al gra.


Bon profit!

La millor ensaïmada de Barcelona

En ocasió de l'aniversari de la Mònica (21 anys), aquest dissabte el seu pastís amb espelmes va prendre forma d'ensaïmada. I no una qualsevol, sinó la considerada com la millor de Barcelona.

Hi havia 3 com aquesta i no en va sobrar
Realment estava molt bona, amb parts més estovades i dolces i d'altres més fines i cruixents. La massa esponjosa -potser la part on pot millorar més- i el sucre glass també donaven la talla.

La fan a la pastisseria Formentor, que està al carrer Camèlies 19 - 21 de Barcelona, a la part alta de Gràcia. Em comenten que tenen moltes varietats (farcides de nata, de crema, de trufa, de sobrassada, amb tallets d'albercoc), així que com queda a prop, les anirem tastant de tant en tant i ja passaré l'informe per aquí.

Deia que està considerada com la número 1 de Barcelona i la font és el reportatge de febrer que van fer a la revista Time Out per trobar-la entre moltes pastisseries de la ciutat. No he tastat gairebé cap i no sé si la que vaig menjar és la millor, però va deixar el nivell ben amunt. De totes formes, les que fan a Can Geroni (Vilanova del Vallès) no tenen res a envejar-li.

Si algú s'anima a provar-la, ja explicarà què li ha semblat!